“Mijn liefde voor de wetenschap begon toen ik als 10-jarig meisje een speelgoedchemiekit kreeg”

Katrien Tartaglia | Medewerkster klinische studies

Katrien Tartaglia heeft in het ZOL haar droomjob gevonden. Ze voert klinische studies uit.  De interesse voor wetenschap had ze al toen ze amper 10 jaar was. “De wetenschap zat altijd in me. Het was dus een logische keuze om biologie te gaan studeren.”

Je hebt biologie gestudeerd in Hasselt en Leuven. Vanwaar je interesse in de wetenschap?

Katrien: “Ik denk dat ik een jaar of 10 was toen ik een speelgoedchemiekit cadeau kreeg van mijn ouders. Úren heb ik me beziggehouden met experimenteren, zeepjes maken, geheimschrift ontwikkelen en dingen bestuderen onder de microscoop. De wetenschap zat altijd al in mij, dus was het eigenlijk een logische keuze om biologie te gaan studeren.”

“Op de dag waarop ik mijn contract moest ondertekenen, belde ik dat ik in het ziekenhuis was aangekomen, maar dan in de verloskamer”

Als biologe werken in een ziekenhuis is geen evidente keuze. Hoe ben je in het ZOL terechtgekomen?

Katrien: “Vroeger werkte ik als projectmanager van klinische studies in de farmaceutische sector in Brussel. Alhoewel ik mijn job heel graag deed, wilde ik dichter bij huis werken om vaker bij mijn gezin te kunnen zijn. De dienst cardiologie van het ZOL was op zoek naar een medewerker klinische studies, iemand die patiënten begeleidt tijdens een studie en verantwoordelijk is voor de administratieve taken die een studie met zich meebrengt. Dat was net wat ik zocht: een job in de klinische studies dicht bij huis. Toen ik solliciteerde bij het ZOL in 2013, was ik hoogzwanger. Op de dag dat ik mijn contract zou gaan ondertekenen, moest ik het hoofd van klinische studies opbellen om te zeggen dat ik in het ziekenhuis was aangekomen, maar dan wel in de verloskamer …” (lacht) “Hoewel het ZOL wilde dat ik zo snel mogelijk begon, mocht ik extra ouderschapsverlof aan mijn bevallingsrust breien. Dat was wel heel fijn.”

Hoe verschilt werken in het ZOL met werken in de farmaceutische sector?

Katrien: “De focus ligt helemaal anders. Waar in de farmacie de nadruk ligt op budget en tijd, staat in het ziekenhuis altijd de patiënt centraal. Je staat natuurlijk ook dichter bij de patiënt en voelt dat je hem via je werk ook echt kan helpen. Artsen zoeken steeds naar nieuwe therapieën, materialen en geneesmiddelen om hun patiënten beter en efficiënter te kunnen behandelen. De farmaceutische bedrijven werken vaak samen met de artsen en voeren hiervoor klinische studies uit. Vaak zijn er echter goede ideeën van artsen en studenten die niet door de farmaceutische bedrijven gesponsord worden omdat de resultaten waarschijnlijk niet voldoende winst voor het bedrijf zullen opleveren. Daarom kwam er meer vraag van artsen om studies vanuit het ZOL op te starten. Met een kleine groep ZOL-medewerkers en artsen hebben we de clinical trial unit gestart en helpen we artsen en studenten bij de opstart en het uitvoeren van hun studies.

Wat is het strafste dat je al hebt meegemaakt in je carrière?

Katrien: “Ik denk dat dat de cardiologische studie is waar we momenteel mee bezig zijn. We testen bij hartpatiënten een geneesmiddel dat al lang op de markt is en geen patent meer heeft. Dat is een relatief goedkoop geneesmiddel dat bedrijven niet willen sponsoren omdat ze daar vanuit commercieel oogpunt niets aan hebben. Maar voor de behandeling van deze patiëntengroep zal deze studie wel een grote impact hebben! Eigenlijk is dat allemaal begonnen vanuit een wild idee van artsen, en ik ben heel trots dat we dat met maar een paar mensen helemaal op poten hebben kunnen zetten.”

“De patiënten staan altijd centraal. Ik heb het gevoel dat ik hen ook echt help door wat ik doe”

Het klinkt alsof je veel voldoening haalt uit je job. Zou je nog ooit weg willen bij het ZOL?

Katrien: “Nee, ik blijf hier! Hier hangt een heel fijne familiale werksfeer, en je voelt je altijd heel gewaardeerd en gerespecteerd. Het ZOL zorgt er echt voor dat haar werknemers kunnen groeien en hun talenten kunnen gebruiken. Daarnaast krijgt de werk-privébalans veel aandacht door de flexibele werkuren.”

“Het ZOL zorgt ervoor dat haar werknemers kunnen groeien en hun talenten gebruiken”