ZOL zoekt verpleegkundigen om teams te versterken voor 4de golf

Op dit moment liggen er in België 343 Covid-patiënten op Intensieve Zorgen, het hoogste aantal sinds begin juni. Ziekenhuis Oost-Limburg telt vandaag 47 patiënten die besmet zijn met COVID-19 waarvan 11 op Intensieve Zorgen. Die cijfers baren ons zorgen. Daarom herhalen we graag onze oproep van afgelopen zomer naar externe verpleegkundigen die tijd ter beschikking hebben om tijdelijk onze teams te komen versterken. Kandidaat stellen kan via deze link.

Als antwoord op de zorgwekkende cijfers heeft ZOL besloten om vanaf 5 november de reguliere zorg terug te schroeven en 5 operatiezalen te sluiten. Het spreekt voor zich dat het de niet-levensbedreigende zorg is, die uitgesteld wordt. Op deze manier willen we personeel en bedden vrijmaken voor Covid-patiënten. Om onze teams te versterken en ons zo te wapenen tegen de 4e golf lanceert ZOL bijkomend een oproep naar externe verpleegkundigen.

Concreet zijn we op zoek naar mensen die onze Noodequipe voor kritieke diensten en Reservepool voor niet-kritieke diensten willen komen versterken. Voorbije zomer lanceerden we deze oproep voor het eerst hetgeen toen leidde tot de samenstelling van een beperkte ondersteuningsgroep.

De huidige situatie verplicht ons deze oproep te herhalen. Het doel is meer schouders te voorzien om de lasten te dragen zodat we niet steeds moeten terugvallen op dezelfde mensen. Hierbij staat de zorg voor onze patiënten, maar ook voor onze medewerkers centraal. Daarom stellen we alles in het werk om een noodequipe en reservepool samen te stellen om mee te helpen op de Kritieke diensten (Intensieve Zorgen / Hartbewaking / PACU) of op de andere afdelingen in het ziekenhuis.
 

  • Noodequipe voor kritieke diensten
    Iedere verpleegkundige komt in aanmerking om deel uit te maken van deze noodequipe. We voorzien een opleiding waarin intensieve zorg wordt aangeleerd. Zeker een meerwaarde die als verpleegkundige ook in een verdere toekomst nog van pas kan komen.
  •  Reservepool voor niet-kritieke diensten
    Tegelijk leggen we een reservepool aan voor de niet-kritieke diensten om verpleegkundigen die deel uitmaken van de noodequipe tijdelijk te vervangen, dan wel de eigen afdeling te ondersteunen. Zo kunnen we de werking van ons ziekenhuis in de breedte ondersteunen.
     

Ben jij de held(in) die onze helden komt bijstaan? Stel je dan kandidaat via deze link.