Nieuwe arts: dr. Pieter Martens, Cardiologie

Onlangs startte dr. Pieter Martens op de dienst Cardiologie. Hij legt zich voornamelijk toe op hartfalen, gevorderd hartfalen (assist devices) en invasieve hemodynamische evaluatie van hartfalen. 

Dr. Martens behaalde zijn diploma geneeskunde in 2013 aan de KU Leuven met grote onderscheiding. Zijn specialistenopleiding volgde hij aan UZ Leuven. 

In 2019 behaalde hij een PhD binnen het Limburg Clinical Research Program met als titel ‘Novel and mechanistic insights into established heart failure therapies’ met als promotor prof. dr. Wilfried Mullens. 

Van 2021 tot 2023 volgde dr. Martens de subspecialisatie Advanced Heart Failure and Mechanical Circulatory Support in The Cleveland Clinic, Cleveland, Ohio, USA. 

Dr. Martens behaalde bovendien een Master in Clinical Trials and Trial statistics aan Oxford University, UK en is auteur van >135 internationale peer reviewed artikels in gerenommeerde tijdschriften waarvan meerdere in The New England Journal of Medicine. Hij kreeg ook verschillende prijzen en beurzen.