Pickstraat operatiekwartier

Voorstelling van de dienst

De pickstraat van het operatiekwartier is een specifiek ingericht magazijn van hoofdzakelijk steriele goederen die dienen voor de uitvoering van chirurgische ingrepen.

De pickstraat is een dienst die valt binnen de structuur van het operatiekwartier op campus Sint-Jan te Genk.

De pickstraat medewerkers en stagiairs vormen samen met de twee materiaalmeesters voor de aanvoer en opslag van (steriele) goederen die nodig zijn voor het uitvoeren van chirurgische ingrepen.

De materiaalmeesters doen de functionele aansturing en vallen rechtstreeks onder het toezicht van de verpleegkundig coördinator operatiekwartier.

Taakinhoud

De pickstraat medewerkers en stagiairs werken hoofdzakelijk aan een goederenstroom vanuit een “steriel-magazijn” dat specifiek ingericht is voor het orderpicken van steriele goederen.

Een steriel magazijn dat vanuit verschillende ondersteunende diensten van het ziekenhuis zijn bevoorrading krijgt van steriele producten, niet-steriele producten en medicatie.

De voorraad producten dient voor het orderpicken van materialen, die zullen dienen voor het opstarten en uitvoeren van chirurgische ingrepen.

De pickstraat medewerkers werken met verschillende logistieke bestel-, bewaar- en aanvoersystemen. (FIFO, ERP, HIX, KARDEX,…).

Het instaan voor het beheer en onderhoud van het magazijn van de pickstraat betekent dat de medewerkers stockbreuken tijdig detecteren, controle van houdbaarheidsdata, het gebruik van FIFO toepassen en zeer punctueel kunnen orderpicken.

Verwachtingen

Van onze stagiairs verwachten wij dat ze: stressbestendig, punctueel, discreet  (General Data Protection Regulation) en fysiek in staat zijn om logistiek werk te verrichtten.

Van onze stagiairs of sollicitanten verwachten wij dat zij een richting logistiek volgen in het middelbaar onderwijs en bij voorkeur ouder zijn dan 18 jaar.

Voor de stagiairs is er ook een geldig medisch attest van de onderwijsinstelling noodzakelijk.

Praktische afspraken: dienstspecifiek

Een stage zal steeds voorafgegaan worden door een verkennend gesprek met de verpleegkundig coördinator operatiekwartier in aanwezigheid van een

stagebegeleid(st)er van de school.