Future Health (wetenschappelijk onderzoek)

Voorstelling van de dienst

Future Health is het ZOL-platform waar klinische zorg de brug slaat met onderzoek, opleiding en ondernemerschap met het oog op de ontwikkeling en de toepassing van klinische zorginnovatie. Met Future Health geeft ZOL structuur aan de innovatie die haar kenmerkt.

Future Health stimuleert en ondersteunt klinische studies, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en business development om patiëntenzorg - in en buiten ZOL - te verbeteren.

  • Door expertises binnen ZOL samen te brengen en te consolideren.
  • Door het uitbouwen van een breed netwerk van zorgactoren, onderzoekers en ondernemers, zoals een structurele samenwerking met de UHasselt, onderzoekscentrum imec, BlueHealth Innovation Center en QBIC.
  • Door de vinger aan de pols te houden wat betreft technologie, digitalisering en nieuwe medische inzichten.
  • Door waardevolle onderzoeksresultaten te vertalen in betere zorg.

Bij Future Health kan je als student terecht voor stages in klinisch-wetenschappelijk onderzoek. Meer info over onze activiteiten en ons aanbod vind je op www.futurehealth.be.
Je voert je stage in wetenschappelijk onderzoek uit bij een promotor en een begeleider, op de (medische) dienst waar zij actief zijn.

Taakinhoud

Wij bieden stages in wetenschappelijk onderzoek aan binnen verschillende diensten en op verschillende onderzoeksprojecten / klinische studies. Specifieke mogelijkheden wat betreft stages in ZOL kan je vinden via je opleiding (bijvoorbeeld junior- en seniorstages Biomedische Wetenschappen UHasselt, stages Beleidseconomie UHasselt...), maar je kan ons ook steeds contacteren om te bekijken wat de mogelijkheden zijn (futurehealth@zol.be). Stuur in dit geval info mee over welke studierichting je volgt, en laat weten welk soort activiteiten je graag zou doen. 

Verwachtingen

De verwachtingen zijn specifiek voor elke stage, en worden daar aangegeven bij de keuze van de stage (bv. databank seniorstages BMW UHasselt). Indien je nog geen stage-onderwerp hebt, kan je met ons contact nemen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn (futurehealth@zol.be).

Praktische afspraken: dienstspecifiek

Als er specifieke aandachtspunten zijn voor jouw stage, dan zal je promotor en/of begeleider je daarover informeren.

Aangezien je stage loopt op de dienst Future Health, gebruik je deze template stageovereenkomst. Je kan hier ook het aanvraagformulier downloaden voor de aanvraag van een IT-account en toegang tot het EPD.
Bij de verdere administratieve instructies krijg je hier meer uitleg over.

Hou er ook rekening mee dat je in het bezit dient te zijn van een attest GCP, dat je samen met je andere documenten dient in te leveren. Klik hier voor een online GCP-training, indien je niet over een attest beschikt. Na het volgen van de training en het slagen voor een test kan je een certificaat downloaden.